söndag 27 maj 2012

ny med fodral

Har försökt kämpa emot i det längsta, men nu går det inte längre - har bytt till  en Iphone, i stickat fodral så klart.

torsdag 24 maj 2012

Tuck en gång till


En till babyfilt i tuck. Lite grönt i kanten känns lagom.  
 Det  lilla mönstret är rätt effektfullt i sin enkelhet. Små spolformer vandrar över ytan, som också får  lite relief av mönstret.

Den här blå/oblekta provbiten är helt i tvåfärgstuck. Kan tänka mig det här på en somrig överdel, men nu är vädret så bra att jag inte har lust att sitta inne och sticka.


Så här ser mönstret ut grafiskt.

lördag 19 maj 2012

Från skrubben till hönshuset.


 Äntligen har temperaturen gjort den årliga flytten från skrubben till hönshuset möjlig. Jag har ju ingen vidare ordning på något av ställena - stickar hellre än organiserar och städar-  men hönshuset är bra mycket rymligare och trevligare.
Dubbelbädden åker på för ett nytt försök. Har aldrig blivit vän med den, men varje sommar kopplar jag hoppfullt på den igen och tänker att nu kanske......

I skrubben, där jag håller till med mitt stickande från höst till vår, får spröten från maskinen med nöd och näppe plats där de sticker upp i gluggen för takfönstret. 

torsdag 17 maj 2012

Att sparka i


 En liten byxa att sparka i. Bomullsgarn i oblekt och...babybajsbrunt, får jag väl erkänna att det ser ut som. Modellen är jag  i alla fall nöjd med - den är stickad i ett enda stycke, med början nertill. Litet sprund fick det bli mitt fram och knappar på axlarna.


Innan montering såg den ut så här. I grenen stickade jag till en liten fyrkant för att göra den rymligare. 

lördag 12 maj 2012

på Bryggeriet


Några av mina stickade verk finns på Bryggeriet i Nora nu under en månad. Så här såg det ut på vernissagen förra lördagen. 

måndag 7 maj 2012

Beskrivning till Triangelkofta


Då kommer den här ;  Beskrivning till triangelkoftan!
En pdf, som går att skriva ut, ska hoppa fram via länken, hoppas det funkar.
Här får min gamla docka prova koftan. På bilden ser då plötsligt koftan väldigt liten ut, men dockan är i storlek som en nyfödd ungefär. Jag har också stickat en Avatrix- inspirerad mössa till,  även den helt på maskin. Återkommer med en beskrivning till den !


fredag 4 maj 2012

Otåliga mormors babytriangel



Inte bara otålig för att jag längtar efter att bli mormor,  som vanligt otålig också när jag stickar. Här har jag använt stickmaskinen till lilla koftan, som är stickad i ett enda stycke, från ärm till ärm. Gärna fort och gärna förkortade varv, så efter en rak ärm följer två trianglar som bildar ena framstycket. Efter avmaskning framtill fortsätter man på de nålar som stått i viloläge bak och så vidare via andra framstycket till nästa ärm. Jag ska försöka åstadkomma en mer ordenlig beskrivning på hur den är gjord om någon vill testa att sticka en liknande.



Trianglar fram och trianglar bak.


Och trianglar på knapparna.